Blog: Veranda, overkapping, sneeuw en veiligheid

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 

Ook met sneeuw veilig en warm onder uw veranda of overkapping

Januari 2019 is weer voorbij en 1 februari heeft zich hier in het zuiden gelijk van zijn beste kant laten zien: alles was (weliswaar van korte duur, maar toch) mooi bedenkt onder een mooie witte pracht van sneeuw!

En hoe fijn is het dan toch dat je ondanks de sneeuw, de kou toch kunt genieten van het semi-buitenleven en het uitzicht op je tuin…  Zelf geniet ik er in elk seizoen weer elke dag van. De luxe en het genot dat een dichte veranda je kan geven. Heerlijk beschut voor weer en wind en met behulp van een heather kan ik genieten van mijn eerste kop koffie en het uitzicht op onze mooie winterse tuin.  

’s Morgens wakker worden en alles ligt onder een pak sneeuw! Een natuurlijk verschijnsel dat alles in een prachtig wit licht zet, ook onder je verandadak of overkapping. Maar…. hoe onschuldig de sneeuwvlokjes er ook uit zien als ze naar beneden dwarrelen en de wereld wit maken. Hoe gevaarlijk deze vlokjes worden als ze op elkaar hopen en zich aaneengeplakt tot een dikke laag hebben verenigd. Een laag witte onschuld dat er uit ziet als een pak watten maar in tegenstelling tot watten een behoorlijk gewicht bedraagt!

Hier in Nederland valt er in de winter steeds minder vaak sneeuw. Maar voor die enkele keer of zelfs soms voor maar een paar uur moeten we hier toch echt wel serieus rekening mee houden. Met het gewicht van de kans op sneeuw houden we met het bouwen en monteren van een aluminium veranda c.q. overkapping altijd rekening. Een veranda of overkapping van Solida Veranda heeft een zogenoemd CE-Keurmerk. Dit geeft de koper de garantie dat de materialen waaruit de veranda is opgebouwd veilig zijn. Dat de materialen van zware kwaliteits garantie zijn en berekend zijn op de weersomstandigheden waaraan ze door de seizoenen heen worden blootgesteld. Zo wordt ook met de berekening van de dakplaten bij een overkapping van Solida Veranda rekening gehouden met de maximale belasting per m2. 

Ook het dak van onze veranda heeft die nacht een wit tapijt van sneeuw gekregen. Doordat ik weet dat de materialen van onze veranda berekend zijn op sneeuw voel ik me veilig. Zo kan ik ook deze ochtend weer genieten van mijn eerste kop koffie van die dag. En met een prachtig uitzicht op onze witte tuin maak me klaar voor weer een mooie dag in deze geweldig veelzijdige branche. 

Fijne dag! 
team Solida Veranda

Benieuwd naar wat wij voor u kunnen betekenen?.... 

U heeft binnen 24 uur een scherpe prijs.

logo


Solida Veranda

E-mail:

Telefoon: 0492 - 31 99 85

Adres: Laarweg 39B
Plaats: 5735BP Aarle-Rixtel